Online csoportos coaching

ONLINE CSOPORTOS COACHING

ONLINE CSOPORTOS COACHING

EGYÉNEK KÖZÖSSÉGI TÁMOGATÁSÁRA

Csoportos folyamattámogatás

az átalakuló piaci és szervezeti helyzetben

A koronavírus okozta helyzetből adódóan jelentősen megváltozott számunkra a világ. Nincs olyan korábbi tapasztalatunk, amire támaszkodhatunk most, hiányoznak a fogódzók. Mindenkinek magának szükséges megtalálnia a saját válaszait.

Elsőre sokak számára úgy tűnhetett, a távmunka lehetővé teszi az elmélyülést. Ugyanakkor egyszerre túl sok, felmérhetetlen kimenetelű változás jelentkezik, ami könnyen kibillent a stabilitásból, és szorongást kelt, mint például:

  • a kényszerű otthoni munkavégzés elszigeteltsége

  • az otthoni munka összeegyeztetése a családdal

  • az otthoni  vagy hibrid munka strukturálása, hatékonysága

  • a kollégákkal való személyes kapcsolat hiánya

  • a feladatok átalakulása, átrendeződése

  • a jövedelem esetleges csökkenése

  • a jövőbeli kilátások elbizonytalanodása

 

Ilyen esetekben nagy segítséget nyújthat egy sokszínű csoport, ahol a résztvevők eltérő háttere, élettapasztalata új perspektívákat adhat minden résztvevő számára saját nehézségeinek, dilemmáinak mélyebb megértéséhez és a megoldások megtalálásához. A beszélgetések online térben zajlanak (Skype, Zoom, stb.).

A közösen kialakított bizalmi légkörben a csoport tagjai képesek kérdésekkel, megfigyelések, visszajelzésekkel, saját felismeréseik és tapasztalatuk megosztásával támogatják egymást. Így jutnak közelebb megfogalmazott személyes céljaik megvalósításához, miközben motivációjukban és magabiztosságukban is megerősödnek. A csoport tagjai különböző szervezeti területekről/szintekről ugyanúgy jöhetnek, mint különböző szervezetektől.

Az egyes találkozókon a közösen kiválasztott témá(k)ban egy-egy résztvevőt támogatunk abban, hogy nehézségei mögé lásson, megfogalmazza céljait és azok elérésének módját, feltárja a rendelkezésére álló erőforrásait, kezelje esetleges belső akadályait, és elinduljon a megvalósítás útján. Természetesen minden résztvevő magával viszi ebből a saját tanulságait. Végeredményeként mindannyian növelhetik eredményességüket és kiegyensúlyozottságukat mind szakmai, mind magánéleti területen.

 

Amennyiben érdekesnek találja a csoportos coaching lehetőségét,

keressen meg minket az alábbi elérhetőségek egyikén!

 

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető