Online coaching paletta

ONLINE COACHING ESZKÖZTÁR

 

 

CSAPATOKNAK ÉS EGYÉNEKNEK

 

ONLINE COACHING

EGYÉNEK ÉS CSAPATOK

MEGERŐSÖDÉSÉÉRT

Miként erősíthető meg egyének és csapatok magabiztossága, eredményessége?

A mostani nehéz időkben a kríziskezelés került előtérbe. Vajon meddig köti le erőforrásainkat a helyzet tudati és érzelmi feldolgozása, és mikor szabadul fel bennünk a kreativitás, amivel figyelmünket a változásokban rejlő lehetőségek felé fordíthatjuk.

 

1. Online team coaching – max. 2 óra / alkalom

A folyamat célja támogatást adni a csapatnak, hogy ne csupán alkalmazkodjanak a változásokhoz, hanem megerősödve kerüljenek ki. Ehhez arra van szükség, hogy erősödjön az összehangoltságuk, és az új körülményekből adódó lehetőségekre kezdjenek koncentrálni, . Az általunk vezetett online találkozások hetente, kéthetente az ügyfél által választott online felületen (Skype, Zoom stb.) zajlanak.

Mi a feladatunk ebben a folyamatban:

  • a bizalmi légkör kialakítása,

  • a kimondatlan zavaró tényezők, rejtett feszültségek feltárása és csapatszintű oldása;

  • az időkeret tartása, a beszélgetés koncentráltságának biztosítása;

  • visszajelzések adása a csapatnak;

  • annak biztosítása, hogy a csapattagok képesek legyenek együtt és egymástól tanulni.

2. Online csoportos coaching – max. 2 óra / alkalom

Mindenkinek magának szükséges megtalálnia a válaszait az olyan kihívásokra, mint a megváltozott piaci és szervezeti helyzet, az otthoni vagy hibrid munka hatékonysága, a jövőbeli kilátások elbizonytalanodása stb.

Nagy segítséget nyújthat ehhez egy csoport, ahol a résztvevők eltérő élettapasztalata és szervezeti háttere új perspektívákat kínálhat saját nehézségeik mélyebb megértéséhez és előrevivő megoldások megtalálásához. A beszélgetések online térben zajlanak (Skype, Zoom stb.).

A közösen kialakított bizalmi légkörben a csoport tagjai képesek kérdésekkel, megfigyelések, visszajelzésekkel, saját felismeréseikkel és tapasztalatuk megosztásával támogatni egymást. Így jutnak közelebb az általuk megfogalmazott személyes céljaik megvalósításához, miközben motivációjukban és magabiztosságukban is megerősödnek.

3. Online egyéni coaching – 1 óra / alkalom

Egyszerre túl sok, felmérhetetlen kimenetelű változás éri most az embert, ami könnyen kibillentheti a stabilitásából, és bizonytalanságot, szorongást kelthet.

Munkánk és magánéletünk egymást átható döntései, személyes eredményességünk és elégedettségünk, viselkedésünk mind elsősorban saját, mögöttes gondolkodásunktól függenek, attól, hogy milyen az önmagunkkal kialakított viszonyunk és a „belső dialógusunk”.

A coaching folyamat új válaszlehetőségeket teremt, ezáltal növelheti a sikerességünket és az elégedettségünket. Egy jól sikerült, nyílt beszélgetés segíthet, hogy visszataláljunk a belső egyensúlyunkhoz, így aztán megfelelő döntéseket tudjunk hozni. Akár egy alkalom is komoly támogatást jelenthet az előrelépésben, ugyanakkor egy több alkalmas folyamat tartós megerősödéshez és személyes változásokhoz vezethet.

Amennyiben érdekesnek találja bármelyiket a fenti lehetőségek közül,

keressen meg minket az alábbi elérhetőségek egyikén!

 

 

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető