Magunkról

Bognár Nándor

Bognár Nándor2008 óta foglalkozom szervezetek és vezetők fejlesztésével trénerként, szupervízorként, coachként. Eddig körülbelül 120 egyéni és 160 csoportos folyamatot tartottam.

Fejlesztői helyzetekben akkor érzem leginkább otthonosan magam, amikor vezetőket támogatok abban, hogy

  • tudatosan rálássanak önmagukra, munkájukra, karrierjükre és így ezekhez illeszkedő döntéseket hozzanak,
  • a szervezeteikben megszülessen az értékeknek az a rendje, amit a többség elfogad,
  • javítani tudjanak a szervezeti kapcsolódásaik minőségén, ami a jó együttműködésekhez vezethet.

Mielőtt mai szakmámban elmélyültem három másik szakasza volt pályámnak:

  • talajtani laborvezetőként és vízrendezési szakértőként kezdtem;
  • ezt követően 15 évig egy holland mérnöki tanácsadó vállalatcsoport a DHV magyarországi cégének felépítésében és irányításában dolgoztam, felsővezetőként, ügyvezetőként;
  • később nagyméretű, komplex fejlesztési projektekre létrejövő nemzetközi tanácsadói konzorciumok irányításában vállaltam szerepet.

Húsz éves vezetői tapasztalatomat nem direkt tanácsadásra használom, hanem arra, hogy segítsen megérteni, átérezni az ügyfeleim helyzetét.

Szakmai önéletrajz (PDF)

Martin Hajdu György

Martin Hajdu GyörgyKözgazdasági diplomával és 14 év kereskedelmi és befektetési banki tapasztalattal a hátam mögött, 2002 óta szabadúszó tanácsadóként tevékenykedem. Fontos számomra a függetlenség, hogy teljesen tisztán képviselhessem szakmai meglátásaimat és emberi megérzéseimet. Idővel ismertem fel, hogy a stratégiai-pénzügyi problémák mögötti emberi és szervezeti elakadások és a belőlük fakadó fejlődési lehetőségek izgatnak igazán, ezért 2005-2007 között szervezetfejlesztő szupervízori diplomát szereztem, majd 2009-ben elvégeztem egy 300 órás coach képzést. 2005 óta számos egyéni és csoportos folyamatot vezettem a legkülönfélébb helyzetekben és szférában. Pénzügyi tanácsadói munkám során is alapvetően coaching szemlélettel működöm, sokszor a szervezetfejlesztés határterületeit érintve. Különösen izgalmasnak tartom, amikor felsővezetői csapatokkal működhetek együtt team coaching formában a közös stratégia vagy éppen a működőképes munkamegosztás kialakításában. Mindemellett vállalatértékelést tanítok a Budapesti Corvinus Egyetemen. részvényelemzést a Bankárképzőben. Rendszerszemléletemben jól megfér egymás mellett a pénzügytan összefüggésrendszere, a vállalatértékelés gyakorlata, a problémák megoldásának emberközpontú megközelítése és a belső megérzések elfogadása.

Szakmai önéletrajz (PDF)
Miért és hogyan fejlesztek embereket, csapatokat és szervezeteket?

Hogyan váltam emberek, csapatok és szervezetek fejlesztőjévé?

Keresve is nehéz lenne két ennyire különböző alkatot találni. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy csak akkor lehetünk hitelesek vezetők és szervezetek fejlesztésében, ha magunk is példát mutatunk abban, amilyen szellemiséggel dolgozunk, azaz a különbözőségünkből erőt vagyunk képesek meríteni, és az őszinte, nyílt kommunikációval támogatjuk együttműködésünket. Ebben nagyon lényeges támogató tényező, hogy többnyire hasonlóan gondolkodunk szakmánkról és a világ dolgairól, értékeink is hasonló tőről fakadnak, valamint hogy egy irányba nézünk, azaz közösen felállított céljaink húzóerőt gyakorolnak napi működésünk során is.

Együttműködésünk egy hosszú utat bejárva nyerte el mai minőségét. Együtt jártunk a kétéves szervezetfejlesztő szupervízori posztgraduális képzésre 2005-2007 között, majd annak coaching specializációjára 2007-2008 között. 2009 óta dolgozunk együtt vezető és szervezetfejlesztő folyamatokban, 2010-ben indítottuk a www.BennemEloVezeto.hu és 2013-ban a www.MindenNapraEgyKerdes.hu online vezetőfejlesztő programjainkat.

Copyright © 2013 - 2023 Önazonos Vezető