A szervezeti és személyes célok iránti elköteleződés

Mai témánk a szervezeti és személyes célok iránti elköteleződésedről szól.

1. Idézet

„A cégek előbb-utóbb felhagynak annak megkövetelésével, hogy a munkatársaik kizárólag a céges vízió mellett köteleződjenek el, és ehelyett a cégek is el fognak köteleződni a munkatársak személyes víziója iránt.”

Bill Jensen, a Work 2.0: Building The Future, One Employee At A Time könyv szerzője

2. Felvetés

A mai szorító munkaerő-piaci helyzetben, különös tekintettel az Y és Z generációk önmegvalósító igényeire, lényeges kérdéssé válik minden szervezet számára, mennyire támogatja munkatársai kettős kapcsolódását. Valódi teljesítmény és elégedettség, igazi elköteleződés akkor születik meg fenntartható módon, ha munkavállalóként egyszerre sikerül önazonos módon kapcsolódni önmagunkhoz és a szervezethez. Ez az elégedetten teljesítők negyede az alábbi ábrán.

Sokan vannak, főleg az X generáció tagjai közül „zsoldosok”, akik a társadalmi és szervezeti elvárásokhoz való folyamatos alkalmazkodás közben hátrébb sorolták személyes igényeiket, illetve pozíciójukat féltők, akik beleragadtak egy folyamatosan romló helyzetbe; nem tudják elengedni a megszokottat, miközben egyre kevesebb szükség van rájuk. Az „önelégültek” meg köszönik, jól vannak, csak demoralizálják a többieket, ami erodálja a bizalmi légkört és a csapatkohéziót.

 

3. Kérdés

Te hol helyezkedsz el az ábrán jelenleg, és mi következik ebből számodra?

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető