Célállítás és iránytartás

Mai témánk a saját céljaid kialakításáról szól.

1. Idézet

“In preparing for battle I have always found that plans are useless, but planning is indispensable.”

Készülve egy csatára mindig úgy gondoltam, hogy a tervek haszontalanok, de a tervezés elengedhetetlen.

 Dwight D. Eisenhower

2. Felvetés

Több mint 20 éve kaptam Mads barátomtól Stephen R. Covey azóta ma már közismertté vált könyvét “A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása”-t. A 7 közül számomra a legerősebb szokás “Begin with the End in Mind” volt, aminek lényege az, hogy gondolatban a vágyott végkifejlet felől közelítsünk minden tevékenységünkhöz, és lényegében az életünkhöz. Tehát, hogy elsőként azt gondoljuk át, hova szeretnénk eljutni, és ezt tekintsük át minden életszerepünkre vonatkozóan: szülőként, gyerekként, társként, barátként, munkatársként, vagy bármi más kapcsolódásban. Érdemes mindezt évente aktualizálni, hogy aztán heti, havi gyakorisággal ránézve mindennapi tetteinket is mérlegeljük ezek szerint.

 

Rád mutató lány: te mit gondolsz erről?

 

Az életüket spontán, ösztönös módon élők számára persze ez túlságosan csinált, mesterséges, kocka. Akik mégis fontosnak tartják, hogy a mindennapok rutinja ne írja felül azt, ami igazán fontos számukra, azoknak egy kitűnő eszköz lehet ez.

3. Kérdés

Az idei bizonyára egy sajátos év számodra is. Miben változtatja, vagy éppen erősíti meg ez a helyzet korábbi prioritásaidat?

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2023 Önazonos Vezető