Impulzusok 3 az 1-ben

Menni vagy maradni

Jobban is halljuk azok hangját, akik sikerre vitték, és pályájuk csúcsáról üzennek: Menni kell! Kevésbé hangosak azok, akik váltottak és végül elbuktak.

Az ingeréhség

Szükségünk van az emberi ingerekre a munkánkban is. Sokunk számára azonban hiányoznak a minták a személyes kapcsolatfelvétel kezdeményezésére.

A megbeszélések hatékonysága

Mit lehet tenni az értelmetlenül zajló megbeszélések ellen?

A változásra való felkészülés

Mennyire szeretnéd a változást? És mennyire hiszel benne?

Az ítéletmentes visszajelzés

Adhatok egy visszajelzést?

A döntési fáradtságról

A folyamatos döntési kényszer rengeteg energiát emészt fel, amelynek eredményeként idővel jelentősen csökken a mentális fittségünk.

A reflexió

A helyzetek érzelmi emlékként pontos lenyomatokat hagynak a lelkünkben.

Az utódlás

Az utódlás megfelelő előkészítése vezetői minőséged egyik mutatója.

A sokszempontúság

Minél több szemszögből tekintünk egy helyzetre, annál jobb megoldások születhetnek.

Személyes hatékonyság – Kérdőív – 2020 vége

Miként látják a vezetők személyes hatékonyságukat.

Emberek vezetése – Kérdőív – 2020 vége

Miként látják a vezetők kollégáik vezetésének módját.

Vezetői fejlődés – Kérdőív – 2020 vége

Miként látják a vezetők saját fejlődésüket.

Szervezeti és üzleti helyzet – Kérdőív – 2020 vége

Miként látják a vezetők a szervezeti helyzetet.

A személyes hatékonyság új megközelítése

Tudatosan kialakított, rendszeressé tett személyes rutinok kialakítása szükséges, amelyek idővel szokásokká válnak, és segítenek magas szinten és pozitívan tartani a személyes energiánkat.

A szervezeti működés minősége

A kiválóan teljesítő szervezet ismérvei 12 szempontba sűrítve – a magas szintű és tartós elköteleződésének biztosításához ezekre érdemes odafigyelni.

Kapcsolataink tisztázása

Ez az egyszerű rendszer keretet kínál kapcsolataink tisztázásához. Csapatépítő programjaink során is gyakran használjuk.

A munka élménye

Amikor megjelenik a „flow” kikapcsolódnak bennünk a zavaró bizonytalanságok, és koncentráltakká és energizáltakká válunk.

A tanulási stílusainkról

Egyik tartós jellemzőnk, hogy miként tanulunk. A négy tanulási stílus mindegyikünkben ott van, mégis egyéni preferenciáinktól és a helyzettől függően különböző mértékben alkalmazzuk őket.

Hatáskör és felelősség

Hatáskört delegálhatsz, de felelősséget nem. Igaz ez?

Az empátiáról

Minél gyakrabban próbáljuk beleélni magunkat a másik helyzetébe, annál jobban megláthatjuk az ő perspektíváját. Ha ezt elég gyakrabban tesszük, fokozatosan készséggé válik, és megerősödik az empátia bennünk.

A pályamódosításról

Ha képes vagy időben elindítani a pályamódosításodat, még lesz benned elég lendület az új irány megtalálására és a felkészülésre.

A nyitottságról

A mai VUCA világban minden szinten erősíteni szükséges a nyitottságunkat. Érdemes folyamatosan három szinten gondolkodni: BAU, innováció, formabontás.

A kérdéseink minőségéről

A kérdések az agyunkat automatikusan arra késztetik, hogy választ keressen. Te döntöd el, hogy milyen irányba tereled a figyelmedet!

A szervezeti változásokat kísérő ellenállásról

Ahhoz, hogy a munkatársak a változás mellé tudjanak állni, három téren szükséges megerősítést kapniuk: értelem, hajlandóság, képesség.

Az ellenállás leküzdése

Minél nagyobb a változtatás, annál nagyobb lesz a keletkező ellenállás is. Leküzdésében 5 dolog együttes erejére van szükség…

Az életfázisok

Életünk egy állandó tanulópálya. Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen korábbi életszakaszok, hogyan alakítottak alapállásunkon.

Az elköteleződésről

Az elköteleződés a sikeresség egyik hajtóanyaga. Lényegében felelősséget vállalok önmagam előtt, hogy nem engedem eltéríteni magam, kitartok a döntésem mellett.

A bevonás erejéről

A sokszínűség és a bevonás együttes megléte vezet jobb döntésekhez, biztosít nagyobb kreativitást, eredményesebb együttműködést csapatokban, szervezetekben egyaránt.

A személyes vágy erejéről

Hogyan tudsz eljutni a személyes vágyaid beteljesítéséhez, amit régóta a szíved dédelgetsz, de különböző okokra hivatkozva halogatod.

A kérdéseim hatása

A kérdés igazi erejét akkor mutatja meg, ha a megfelelő nyitottság pillanatában érkezik meg hozzám.

A vezetői szerepek

Fontos, hogy vezetőként egyszerre legyek jövőt mutató vezér, a mindennapi feladatok menedzsere és a munkatársaim fejlesztője.

Megértés és megoldás

Két dologra is szükségem van, ha eredményes és tartós megoldásokat keresek: a helyzet feltárására, ami tudatos elemzés, és önmagam belső feltérképezésére, ami már túllép ezen.

A delegálás

A delegálás nem csak a munkafeladatok átadásáról szól, és a vezetés magasabb értelméhez kapcsolódik.

A korlátozó tényező

Liebig modellből elleshetjük, hogy munkatársaink teljesítményét, fejlődését, együttműködését stb. az a tényező határozza meg, ami igényeikhez képest leginkább hiányzik számukra.

Amivel a jövő csalogat

Biztosan benned is ott vannak azok a régi képek, hangok, üzenetek, amelyek továbbsegítenek döntéseidben, csak keresd meg őket, és maradj kapcsolatban velük.

A korlátozó hiedelmekről

Korlátozó hiedelmeink bekorlátozzák mozgásterünket, megerősítő hiedelmeink meg új lehetőségeket láttatnak meg.

A jobbító vezetői hozzáállás

A lényeg: ha valami nem sikerül, fogadjam el, hogy „még nem” tartok ott, de képes vagyok a fejlődésre, és bánjak így a környezetemben levőkkel is.

A pozitív érzelmi állapot megteremtéséről

Életünk minőségén javíthatunk, ha többet összpontosítunk a jó, örömteli, elismerést érdemlő dolgokra a mindennapjainkban.

Viharban – a csapat fejlődésének kritikus fázisa

Ha megpróbáljuk elkerülni a csoport éréséhez szükséges konfliktusos, tisztázó helyzeteket, lappangva továbbra ott maradnak az elvarratlan szálak.

A segítségkérés képességéről

Minél nagyobb a változás, annál erősebb lesz az ellenállás, amelynek leküzdésében sokat adhat a külső támogatás.

A félelmeinkről új megközelítésben

A változtatással kapcsolatos félelmeink éppen azt jelzik iránytűként, hogy merre van a személyes fejlődés útja, mi a tanulnivalónk.

A bizalomról

Közösségben, szervezetben dolgozva a másokkal kialakult bizalom megkönnyíti és felgyorsítja a célok elérését, mivel szükségtelenné teszi, hogy munkafolyamatonként, feladatonként felmérjük a másik szándékát, minőségét, viszonyulását.

A minőségi kapcsolatok erejéről

A Harvard Egyetem közel 80 éves kutatásának eredménye azt mutatja, hogy a jó kapcsolatok boldogabbá és egészségesebbé tesznek minket.

A jövő vezetőjének 3 fejlődési iránya

2020 májusi kérdőíves felmérésünk egyik pontjában a jövőben leginkább elvárható vezetői fejlődés irányaira kértünk válaszokat a kitöltőktől. 3 fő fejlődési terület körvonalazódott…

Visszatérés a home office-ból

Amint 2020 közepén 2-3 hónap otthondolgozás után kollégáink visszatérnek az irodába, a klasszikus most új helyzet lett számukra, amit változásként élnek meg.

Az elismerés ereje

Amikor másokat elismerünk, saját pozitív érzelmi állapotunkat is erősítjük, és jobb kedvünk lesz, energizáltabban végezzük munkánkat.

A mindennapokat jobbító rítusok

Ha pozitívabbá válunk a jelenben, akkor az agyunk is sokkal sikeresebben kezd működni, így képesek leszünk keményebben, gyorsabban és értelmesebben dolgozni.

A nehézségekben rejlő lehetőségek

Nem mindegy, hogy nehézségek esetén mire fordítjuk inkább a figyelmünket: a problémákra vagy a lehetőségekre.

Csoportok közötti együttműködés

Vezetőként más-más dolgunk van a kollaboráció illetve a kooperáció típusú együttműködés esetében.

Célállítás és iránytartás

Elsőként azt gondoljuk át, hova szeretnénk eljutni, és ezt tekintsük át minden életszerepünkre vonatkozóan.

A siker és a boldogság kapcsolata

A sikeresség nem automatikusan vonja maga után a boldogságot, miközben ha boldogabbak vagyunk, azáltal sikeresebbek is leszünk.

A csapat motiválása

A vezetői szerep egyik fő fókusza a munkatársak támogatása önazonosságuk folyamatos erősítésében.

Copyright © 2013 - 2021 Önazonos Vezető