Az önbizalom-növelés ereje

Mai témánk az önbizalom-növelés erejéről szól.

1. Idézet

„A kiváló vezetők mindent megtesznek, hogy növeljék a csapatuk önbizalmát. Ha az emberek hisznek magukban, akkor fantasztikus dolgokat tudnak elérni.”

Sam Walton, a WalMart alapítója

2. Felvetés

Számos kutatás kereste arra a választ, mitől képesek egyesek a saját területükön tartósan kiemelkedő teljesítményre. A világ eddigi legátfogóbb, 7 évig tartó, öt kontinens 25 országából 197.000 egyén részvételével lezajló Innermetrix kutatásának eredménye megdöbbentően magától értetődő. Minél inkább sikerül önmagamat adni a munkámban (önazonosság), annál sikeresebb és elégedettebb leszek. A kulcs az önismeret és ezáltal a magamhoz való kapcsolódás! Ismerem az erősségeimet (képesség) és hogy mi lelkesít (motiváció), és ennek alapján találom meg a pályámat, valamint erősítem a magabiztosságomat ahhoz, hogy a kihívásokat, nehéz helyzeteket, mint amilyen a mostani világméretű bizonytalanság, kezelni tudjam, illetve, hogy tanulni, fejlődni legyek képes általuk.

Egy adott helyzetben a személyes teljesítmény mértékét leginkább a fenti három tényező határozza meg, méghozzá szorzatszerűen, mivel bármelyik tényező hiánya lényegében nullázza a teljesítményt. A vezetők sokat foglalkoznak a képességek fejlesztésével és a motiválással, de kevesebb fókusz kerül a csapattagok önbizalmának, magabiztosságának növelésére. Pedig az erősödő önbizalom megsokszorozhatja a képességeinkben való hitet, ami kedvezőtlen körülmények között is segít a motiváció fenntartásában.

 

3. Kérdés

Mit teszel vezetőként a mindennapokban azért, hogy a csapatod tagjainak önbizalma, magabiztossága erősödhessen, és mit tehetnél még?

Ha nincs csapatod, gondolj a gyerekeidre (és/vagy saját magadra)!)

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2023 Önazonos Vezető