Sugárzó napfény

Amivel a jövő csalogat

Mai üzenetünk a bennünk rejlő üzenetekkel való kapcsolatról szól.

1. Idézet

„A képzelet fontosabb, mint a tudás.”
Albert Einstein

 

2. Felvetés

A 2020-as COVID-os év sokak számára kéretlenül is felkínálta az újratervezés lehetőségét. Mivel az eddiginél is bizonytalanabbá vált, milyen jövő vár ránk, ezért a múlttól és a jelenlegi realitásoktól függetlenebbül kezdtünk gondolkodni pályánk folytatásáról.

Sokféle stratégiai és karriertervező eszköz jöhet szóba, ami szisztematikusan logikus rendszerbe gyűjti és priorizálja a lehetséges irányokat. Gyakran használok én is ilyeneket, mégis itt van egy sok évvel ezelőtti tapasztalatom emléke, ami ezek korlátosságát jelzi.

Fiatal vezetőként először nyílt lehetőségem, hogy céges autót válasszak magamnak. Szokásomhoz híven sokszempontos, numerikus értékelő Excel táblázatot készítettem, hogy összehasonlíthassam az adott kategória modelljeit. Összegyűjtöttem a katalógusokat és heteket töltöttem az elemzés csiszolásával, a rangsorolással. A kapott eredmények mégsem mutattak jelentős különbséget az egyes típusok között, nem hoztak eredményt. Végül, amikor választanom kellett, határozott volt a döntésem, így lett mélykék Renault Lagunám. Emlékszem, bátyámmal folytatott gyerekkori szerepjátékainkban is mindig sötétkék autóra vágytam – amit akkor a játékban nem kaptam meg tőle ;-)

Biztosan benned is ott vannak azok a régi képek, hangok, üzenetek, amelyek továbbsegítenek döntéseidben, csak keresd meg őket, és maradj kapcsolatban velük.

Sugárzó napfény

3. Kérdés

Melyek azok vágyott szerepek, kipróbálandó helyzetek, amelyek jövőbeni betöltésére elkezdhetnél felkészülni?

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető