A személyes vágy erejéről

Mai témánk a személyes vágyakról szól.

1. Idézet

„A világ utat nyit annak az embernek, aki tudja, merre tart.”

Ralph Waldo Emerson

 

2. Felvetés

Adj egy kis időt a következő kérdésnek! Ha öttalálatosod lenne a lottón, és annyi pénzt nyernél, amennyi egész életedre pénzügyi szabadságot adna, mit változtatnál meg az életedben?

Erre a kérdésre leggyakrabban valami olyan választ kapunk, ami fajsúlyos döntés meghozataláról, tevékenység elkezdéséről, vágy beteljesítéséről szól, amit az érintettek szívük mélyén régóta dédelgetnek, de különböző okokra hivatkozva halogatnak.

Egy kicsit játssz el a gondolattal! Neked mi a válaszod erre a felkínált lehetőségre? Ha megvan a válaszod, mi lehetne egy első lépés, ami abba az irányba vihetne, ami így feltárult! Egy alkalommal azt válaszolta egy hölgy, hogy állatmenhelyet alapítana. Mindez oda vezette, hogy elhatározta, magához fogad egy menhelyes kutyát. Ezzel nem csak egy határozott lépést tett vágyai irányában, ami segítheti a tapasztalatszerzésben és egy későbbi nagyobb lépés felvállalásában, de a személyes miértjének megfogalmazásához is muníciót kapott.

Erről itt is írtunk korábban: https://onazonosvezeto.hu/a-szemelyes-miert

Szemelyes vagy

3. Kérdés

Te hova tartasz az életedben? Mit szeretnél elérni és megélni, hogy életed végén elégedetten tudj visszatekinteni egy tartalmas és élvezetes életútra?

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető