A segítségkérés képességéről

Mai témánk a segítségkérés képessége.

1. Idézet

„Az igazi bátorság az, ha beismerjük, hogy segítség kell, és kezet nyújtunk érte.”

(Sue Thomas – FBI c. film)

 

2. Felvetés

Végeztek egy kutatást a koszorúér bypass műtéten átesett betegek között. Ezeknek a pácienseknek az operáló orvos mindig elmondja, hogy a műtét maximum pár évvel hosszabbíthatja meg az életüket, ha nem változtatják meg radikálisan az életmódjukat, azaz nem mozognak többet, és nem kezdenek egészségesebben táplálkozni. El tudod képzelni, mekkora kimozdulást jelenthet mindez számukra a komfort zónából, amikor a betegséghez vezető úton legtöbbjük már több évtizede megszokott testmozgás-hiányos és táplálkozási rutinok mentén élte életét.

Mit gondolsz, a vizsgált alanyok hány százaléka volt képes önerőből változtatni korábbi életmódján? Mindössze 10%! Ezek szerint 90% lényegében az öngyilkosságot választotta? Biztos nem állt szándékukban meghalni, csak ennyire nehéz kimozdulni a megszokottból, főleg támogatás nélkül.

Amikor azonban azokat vizsgálták, akik egyéni vagy csoportos támogatást kaptak, a sikerráta 77%-ra emelkedett. Ekkora az ereje a külső támogatásnak!

Amikor változtatni szeretnénk az életünkön, és merész célokat tűzünk ki, az inspiráció mellett törvényszerűen megjelennek a félelmek is, ahogy legutóbbi levelünkben írtunk róla. Jelzik, hogy ki szeretnénk mozdulni a megszokottból. Minél nagyobb a változás, annál erősebb lesz az ellenállás, amelynek leküzdésében sokat adhat a külső támogatás.

Segitsgekeres-300

3. Kérdés

Mi lenne az első dolog, amiben szíved szerint segítséget kérnél, és ki(k)nek a támogatására számíthatsz?

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető