A nehézségekben rejlő lehetőségek

Mai témánk a nehézségekben rejlő lehetőségekre való összpontosításról szól.

 

1. Idézet

„Mi a különbség egy akadály és egy lehetőség között? Csupán a beállítódásunk. Minden lehetőségben van nehézség és minden nehézségben van lehetőség.”  (J. Sidlow Baxter)

2. Felvetés

A pozitív életszemlélet azt a hitet tükrözi, hogy le tudjuk győzni az akadályokat. Bízunk magunkban és a csapatunkban, hogy előbb-utóbb megtaláljuk a megfelelő válaszokat a kihívásokra, és éppen ezért adunk meg vezetőként minden lehetséges támogatást és felhatalmazást embereinknek.

A pozitív hozzáállás egyáltalán nem a probléma mellőzését jelenti. Elvégre nehéz úgy megoldást találni egy dilemmára, ha nem értjük, honnan indulunk. Ha például egy berendezés elromlik, akkor ez tény és baj, és nem a megoldás-központúság fogja újra elindítani. Ugyanakkor nem mindegy, hogy összességében mire fordítjuk inkább a figyelmünket: a problémákra és az akadályokra összpontosítunk, vagy a megjelenő lehetőségekre, a tanulságokra, új szempontok feltárására, végső soron a megoldás megtalálására.

 

 

3. Kérdés

Tudjuk, hogy sokak számára komoly nehézséget jelent a mostani időszak. Ugyanakkor érdemes szembesíteni magadat a következő kérdéssel:

Milyen lehetőségek bújnak meg számodra (és csapatod számára) a mostani nehézségek mögött?

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető