A minőségi kapcsolatok erejéről

Mai témánk a minőségi kapcsolatok erejéről szól.

1. Idézet

„Annak az öt embernek vagy az átlaga, akivel a legtöbb időt töltöd ”  (Jim Rohn)

 

2. Felvetés

A világ eddigi leghosszabb kutatása, amit a Harvard Egyetemen indítottak, eredetileg 724 férfi életét kezdte követni majdnem 80 évvel ezelőtt. Minden második évben megvizsgálták a fizikai és szellemi egészségüket, szakmai életútjuk alakulását, családi állapotukat, barátságaikat, és időközönként meginterjúvolták és orvosi vizsgálatoknak vetették alá őket.

A tanulmány legfontosabb konklúziója, hogy a jó kapcsolatok boldogabbá és egészségesebbé tesznek. A társas kapcsolataink minősége (és egy bizonyos mértékig a mennyisége is) számít életminőségünk és boldogság élményünk szempontjából. Visszanézve az életükre, a kutatás alanyai leggyakrabban a másokkal töltött időt nevezték meg legtartalmasabb élményükként, amire az életükben a legbüszkébbek.

Még ha azt is találták a kutatások során, hogy a körülöttünk lévők nagyobb csoportja is tudja az életnívónkat befolyásolni, a fenti idézet világosan rámutat a felelősségünkre annak meghatározásában, kiknek engedünk befolyást az életünkre.

A-minosegi-kapcsolatok-erejerol

3. Kérdés

Mennyire figyelsz oda arra, hogy építő, tartalmas, pozitív emlékeket eredményező kapcsolatokat építs és ápolj? (Miként kezeled azokat a kapcsolataidat, amelyek feltöltés helyett energiát szívnak el tőled?)

Trackback from your site.

Copyright © 2013 - 2024 Önazonos Vezető