Magunkról

Bognár Nándor

Bognár Nándor Eredetileg agrárkémikusnak tanultam, és tíz éven át dolgoztam ezen a területen. A kilencvenes évek elején elvégeztem a párizsi ESG konzultáns képzését és szakmát váltottam. Ezt követően a hollandiai központú, nemzetközi, mérnöki tanácsadó DHV cégcsoport magyar vállalatánál, dolgoztam fejlesztési és vezetési tanácsadási igazgatóként, később ügyvezető igazgatóként. Ezután nagyméretű és komplex fejlesztési projektekre létrejövő tanácsadói konzorciumok irányításában vállaltam szerepet hazai és nemzetközi csapatokkal. 2008 óta foglalkozom szabadúszó tanácsadóként szervezetek és vezetők fejlesztésével. Elsősorban nyíltságot és együttműködést támogató szervezetekben érzem otthon magam, mivel én is ilyenekben szocializálódtam. Húsz éves vezetői tapasztalatomat nem direkt tanácsadásra használom, inkább hagyom, hogy segítsen megérteni, átérezni az ügyfelek helyzetét. Mai munkámban sokat segít hozott szűkszavúságom, mivel így több tér marad a figyelmemnek és a kérdéseimnek. Számomra a szupervízió által teremtett nyitottság lehetőséget ad a nehéz helyzetek, problémák személyes szintű feltárására és megértésére. Ez gyakran önmagában képes a megoldásokhoz elvezetni.

Szakmai önéletrajz (PDF)

Martin Hajdu György

Martin Hajdu GyörgyKözgazdasági diplomával és 14 év kereskedelmi és befektetési banki tapasztalattal a hátam mögött, 2002 óta szabadúszó tanácsadóként tevékenykedem. Fontos számomra a függetlenség, hogy teljesen tisztán képviselhessem szakmai meglátásaimat és emberi megérzéseimet. Idővel ismertem fel, hogy a stratégiai-pénzügyi problémák mögötti emberi és szervezeti elakadások és a belőlük fakadó fejlődési lehetőségek izgatnak igazán, ezért 2005-2007 között szervezetfejlesztő szupervízori diplomát szereztem, majd 2009-ben elvégeztem egy 300 órás coach képzést. 2005 óta számos egyéni és csoportos folyamatot vezettem a legkülönfélébb helyzetekben és szférában. Pénzügyi tanácsadói munkám során is alapvetően coaching szemlélettel működöm, sokszor a szervezetfejlesztés határterületeit érintve. Különösen izgalmasnak tartom, amikor felsővezetői csapatokkal működhetek együtt team coaching formában a közös stratégia vagy éppen a működőképes munkamegosztás kialakításában. Mindemellett vállalatértékelést tanítok a Budapesti Corvinus Egyetemen. részvényelemzést a Bankárképzőben. Rendszerszemléletemben jól megfér egymás mellett a pénzügytan összefüggésrendszere, a vállalatértékelés gyakorlata, a problémák megoldásának emberközpontú megközelítése és a belső megérzések elfogadása.

Szakmai önéletrajz (PDF)
Miért és hogyan fejlesztek embereket, csapatokat és szervezeteket?

Hogyan váltam emberek, csapatok és szervezetek fejlesztőjévé?

Keresve is nehéz lenne két ennyire különböző alkatot találni. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy csak akkor lehetünk hitelesek vezetők és szervezetek fejlesztésében, ha magunk is példát mutatunk abban, amilyen szellemiséggel dolgozunk, azaz a különbözőségünkből erőt vagyunk képesek meríteni, és az őszinte, nyílt kommunikációval támogatjuk együttműködésünket. Ebben nagyon lényeges támogató tényező, hogy többnyire hasonlóan gondolkodunk szakmánkról és a világ dolgairól, értékeink is hasonló tőről fakadnak, valamint hogy egy irányba nézünk, azaz közösen felállított céljaink húzóerőt gyakorolnak napi működésünk során is.

Együttműködésünk egy hosszú utat bejárva nyerte el mai minőségét. Együtt jártunk a kétéves szervezetfejlesztő szupervízori posztgraduális képzésre 2005-2007 között, majd annak coaching specializációjára 2007-2008 között. 2009 óta dolgozunk együtt vezető és szervezetfejlesztő folyamatokban, 2010-ben indítottuk a www.BennemEloVezeto.hu és 2013-ban a www.MindenNapraEgyKerdes.hu online vezetőfejlesztő programjainkat.

Copyright © 2013 - 2019 Önazonos Vezető